Våra paneler erbjuder den optimala lösningen

Kingspans paneler och system tillverkas i högkvalitativa material som övervakas och testas för att motstå de tuffaste förhållanden. För att överprestera. Panelernas brandprestanda är självklart mycket viktigt. Vår isolerkärna i IPN® (isophenol) skum ger brandmotståndsklass EI 60 och brandklass B-s1,d0. Kingspans paneler med mineralullskärna har brandmotståndsklass EI 240 och brandklass upp till A-s1,d0.

Viktiga brandmotståndstester

 Kingspan tar brandprestanda på största allvar och satsar på utveckling av material, tester och övervakning. Vi utsätter kontinuerligt våra paneler för ett antal viktiga brandmotståndstester
 
  • Europeisk Brandklassificering EN 13501 Del 1, den europeiska standard som definierar reaktioner för brandklassificeringar. Kingspans IPN-panel får klassificeringen B-s1,d0.
  • Brandmotståndstester upp till EI60 med Kingspans IPN-panel och upp till EI240 med Kingspans mineralullspanel.
  • SP105 Fasadtest, Kingspans IPN-panel klarade detta test..
  •  Försäkringsindustrins test, FM Global FM 4880 (2005) och LPCB LPS 1181.

 

Skillnaden mellan EPS, PUR, PIR och IPN

 Många reglerande myndigheter gör ingen skillnad mellan olika panelers plastisoleringskärnor när det gäller brandprestanda. Men skillnaderna mellan EPS, PUR, PIR och IPN är stora. Kunskap om materialens olika reaktioner kan rädda liv, säkra byggnader och spara stora pengar.
 
Kingspan har prioriterat utvecklingen av panelernas brandprestanda. Och det har gett resultat. Vår IPN-polymerkärna certifieras B-s1,d0, EI60 och SP105. Vårt nära samarbete med lokala myndigheter, brandkåren, försäkringsindustrin och konstruktörer i de länder vi finns har bidragit till en mer enhetlig syn på mätning av brandprestanda.

 

Vi vill att sanningen kommer fram

Missuppfattningar och felaktig information om sandwichpaneler och brandsäkerhet cirkulerar fortfarande i vår industri. Vi vill att sanningen kommer fram. Genom att referera till industriexperter, etablerade brandtester, dokumenterade fallstudier och ny teknologi vill vi visa överlägsenheten i prestanda hos paneler isolerade med härdade polymerkäror, som Kingspan IPN.